Invulbare PDF maken

Stel je hebt een PDF formulier dat mensen kunnen downloaden op de site. Echter vervolgens moeten mensen het alsnog uitprinten om met de hand in te vullen. Je krijgt dan op de fax of per post incomplete formulieren retour met mogelijk ook nog wat foute of onmogelijke antwoorden. Maar je wilt ook geen webformulier omdat mensen het dan niet kunnen ondertekenen.

PDF invulbaar maken

De oplossing is om een PDF invulbaar te maken. Mensen kunnen dan het formulier op hun eigen computer (PC en Apple Mac) invullen, eventueel opslaan en zodra gereed volledig ingevuld retour emailen of printen. De PDF formulieren kunnen geheel worden opgemaakt in de huisstijl van het bedrijf en zien er dus net zo goed uit als de gedrukte versies. Mensen kunnen na het downloaden van de PDF ook gewoon direct de PDF naar de printer sturen en gewoon met de hand invullen.

PFD formulier automatiseren

Acrobat biedt de mogelijkheid om PDF formulieren te voorzien van scripts / programma’s. AdCon kan de PDF op die manier automatiseren door middel van Javascript. Zo is controle op de invoer van postcodes, telefoonnummers, e-mailadressen en andere standaard gegevens mogelijk. Ook kunnen we een PDF in meerdere talen aanbieden in één en dezelfde PDF. Of we assisteren mensen bij het invullen met hulp balonnen en automatisch laten doorspringen naar de volgende vraag op basis van een keuze of een gegeven antwoord.

PDF formulieren invullen en opslaan

Een groot voordeel is dat sinds de meer recente versie van Acrobat de formulieren nu ook ingevuld kunnen worden opgeslagen op de computer. Je kunt dus een formulier naar iemand toesturen, deze kan het PDF formulier op de eigen computer invullen en vervolgens ingevuld opslaan. Het PDF document kan dus ook ingevuld worden terug ge-emailed.

Kosten

Helaas is het maken van PDF formulieren een tijdrovende zaak. Werkt jullie organisatie nu bijvoorbeeld nog met Word documenten / formulieren en moeten deze worden omgezet naar een PDF dan moet het volgende gebeuren:

  1. een DTP-er (grafische specialist) moet het formulier eerst mooi opmaken zodat er een PDF van gemaakt kan worden (meestal in illustrator, indesign of soms met Photoshop)
  2. vervolgens moeten wij met Adobe Acrobat de velden maken in het PDF document
  3. en tenslotte moeten we het document / de velden voorzien van de Javascripts

Is er echter al een PDF document beschikbaar met daarin het formulier kant-en-klaar dan hoeven we alleen de stappen 2 en 3 nog uit te voeren.

Ik kan je meer vertellen over de eventuele kosten, de mogelijkheden en de alternatieven als je even belt zodat we telefonisch de wensen kunnen bespreken. We kunnen natuurlijk ook een keer afspreken en gezamenlijk kijken naar de documenten, de wensen en eventueel naar wat voorbeelden die ik kan laten zien (voorbeelden van bijvoorbeeld de belastingdienst, hotels, waterschappen, etc.).

Meer informatie

Bel voor meer informatie vrijblijvend met Arne de Vos op 015 – 361 80 61. Of stuur ons een bericht, zie details op de contactpagina.