Categorieën
Artikelen

Voorbeeld offerteaanvraag webdesign

U wenst een offerteaanvraag te verzenden aan diverse webdesign bedrijven. Wat zet u in een offerteaanvraag?

Inhoud van de gewenste website

Gaat het om een nieuwe website? Beschrijf dan in uw eigen woorden welke inhoud de website zal gaan bevatten, welke informatie, welke onderwerpen.

Gaat het om een bestaande website, verwijs dan naar deze website en geef aan welke verbeteringen u wenst.

Voor een zo accuraat mogelijke offerte zou het wenselijk zijn om de teksten alvast te kunnen zien. Misschien heeft u de teksten al voorbereid in een Word-document? Of anders een overzicht van de gewenste pagina’s en de daarbij horende titels?

Op basis van deze informatie hebben webdesign bureaus een idee van de omvang van de website, het aantal pagina’s dat gemaakt moet worden.

Functies

Welke functies zal de website gaan bieden. Denk aan databases met producten, speciale zoekfuncties, een prikbord, een forum, handige online berekeningen, etc.

Op basis van deze informatie kunnen webdesign bedrijven bepalen of er programmeerwerk meebegroot moet worden.

Grafische vormgeving

Heeft u al een idee over de gewenste grafische vormgeving? Moet het een mooi vormgegeven website worden, of liever een eenvoudige opzet met slechts een logo? Misschien beschikt uw bedrijf reeds over een eigen huisstijl die in de website verwerkt moet worden? Stuur in dit geval dan voorbeelden van deze huisstijl mee met de aanvraag voor een offerte.

Op basis van deze informatie kan een webdesign bedrijf bepalen of er veel of weinig tijd aan de vormgeving besteed moet worden. Een eenvoudig ontwerp zal minder tijd vergen dan een bijzonder en uniek vormgegeven website.

Voorbeelden van andere websites

Erg handig voor de beeldvorming zijn voorbeelden van websites die u erg aanspreken. U heeft misschien op bestaande websites voorbeelden gezien van hoe u iets wenst op uw eigen website? Dit kan betrekking hebben op de vormgeving, de layout / indeling van de website, een bepaalde functionaliteit, etc.

Stuur bij de offerteaanvraag enkele hyperlinks (bijvoorbeeld http://www.adcon.nl) mee en beschrijf per hyperlink waarom u dit als voorbeeld meestuurt.

Geef een reactie