Categorieën
Artikelen

Wat is webdesign technisch gezien?

html codeEen website moet worden gemaakt en bestaat meestal uit een combinatie van tekst, afbeeldingen en functionaliteit. Achter alles wat u op het computerscherm ziet (via de Internet browser) schuilt een broncode. Deze broncode is geschreven in speciale Internet code / taal, meestal HTML (Hyper Text Markup Language) genoemd.

Zelf doen?

Er zijn diverse oplossingen zoals “Microsoft Frontpage” en “Macromedia Dreamweaver” waarmee op eenvoudige wijze een internet site kan worden gemaakt, ook door mensen met minder technische kennis. Het vergt echter heel wat studie en ervaring voordat men een goed ontworpen en correct functionerende website kan bouwen. Maar als er geen budget is voor het inschakelen van een webdesign bedrijf, dan is het gebruik van deze software de beste optie.

Een slechte website

Een slecht ontworpen website:

  • is vaak moeilijk leesbaar of de informatie is slecht gestructureerd
  • bevat een onduidelijke navigatie qua benaming of leesbaarheid
  • heeft een trage download vanwege te zware afbeeldingen
  • wordt niet optimaal geïndexeerd door zoekmachines en is dus slecht vindbaar
  • geeft vanwege een minder mooie grafische uitstraling een verkeerd beeld over de professionaliteit van een bedrijf

Een niet professioneel ontwikkelde website zal uw bedrijf geen goed doen. Indien u een website wenst die een toegevoegde waarde kan bieden voor uw bedrijf dan werkt u het beste met een webdesign specialist zoals AdCon Webdesign in Nootdorp.

Geef een reactie