Categorieën
Artikelen

AJAX flink in opkomst

Webdesigners kunnen met AJAX weer mooie en hedendaagse oplossingen bieden aan hun klanten. En een gebruikersvriendelijke website is natuurlijk belangrijk voor bedrijven en overheden. Met AJAX wordt het een stuk vriendelijker!

Wat is AJAX?

Natuurlijk is in Nederland de term AJAX vooral bekend vanwege de Amsterdamse voetbalclub. wholesale nfl jerseys In internetland is dit echter een afkorting van “Asynchronous JavaScript and XML” (“XML” zou je ook kunnen vervangen met “XMLHttpRequest” omdat XML niet noodzakelijk is cheap jerseys bij AJAX, een database is ook mogelijk).

AJAX To is geen nieuwe Jerseys techniek maar een combinatie van technieken:

  • XHTML en CSS voor de presentatie van wholesale jerseys de gegevens / informatie volgens de standaarden van W3C
  • het Document Object Model voor het dynamisch tonen van Cheap informatie en voor interactie
  • XML en XSLT voor de opslag en uitwisseling van gegevens
  • XMLHttpRequest object voor asynchrone communicatie
  • JavaScript is de programmeertaal cheap jerseys om alles samen te laten werken

Waarom AJAX?

Voorheen moest voor het verzenden van gegevens naar een applicatie (bijvoorbeeld in PhP, Perl of ASP) de web-pagina worden ververst. Na het verzenden van bijvoorbeeld een formulier moest de pagina dus opnieuw worden opgebouwd door de browser. Dit werkt vertragend voor de gebruiker maar gaf ook extra programmeerwerk.

Met AJAX kan de pagina zelf blijven staan op het beeldscherm en worden alleen bepaalde gegevens ververst. Bijvoorbeeld je kiest in een formulier een provincie waarna in een veld ernaast een plaatsnaam uit die provincie gekozen kan worden.

Voorbeelden

Een voorbeeld van een AJAX toepassing kun je live zien bij Google Suggest (werkt tegenwoordig als standaard in Google). Type cheap nfl jerseys een term in en zie hoe Google Suggest deze zoekterm heel snel aanvult.

Een eenvoudige tutorial voor het gebruik van AJAX:
http://www.w3schools.com/ajax/default.asp

Geef een reactie