Categorieën
Artikelen

2 miljoenste domeinnaam een feit

Bron: SIDN

SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is sinds 1996 verantwoordelijk voor de uitgifte en registratie van .NL domeinnamen. Op 10 augustus 2006 registreerde SIDN voor de 2-miljoenste keer een .NL domeinnaam. De 1.000.000ste domeinnaam werd op 19 december 2003 geregistreerd.

Hiervoor is een feestelijke website geplaatst op www.2miljoenste.nl (niet meer online!).

Let op gratis domeinnamen

Veel startende ondernemers hebben als één van de eerste prioriteiten het vastleggen van een domeinnaam dat past bij hun nieuwe bedrijf / bij hun nieuwe product of dienst. Het is dan aanlokkelijk om dit domein gratis te laten registreren zoals dit soms wordt aangeboden. LET hierbij OP want vaak ben je dan zelf geen eigenaar van de domeinnaam, vaak gaat het om een huur / lease constructie. Je kunt dan, vaak tegen een hoge vergoeding, de domeinnaam later wel overnemen.

Kosten

De .NL domeinnaam laten registreren kan bij diverse Hosting bedrijven die bij de SIDN zijn aangesloten (officieel: een deelnemer categorie I in SIDN). De totale kosten bestaan vaak uit de volgende elementen:

  • registratie- / opstart- / administratiekosten (eenmalig)
    varieert per aanbieder tussen 0,- euro en 25,- euro
  • abonnementkosten (maandelijks / jaarlijks)
    varieert per aanbieder tussen 10,- euro en 50,- euro per jaar

Registeren

Adcon helpt haar klanten altijd met de registratie van een domeinnaam. Wij kunnen meedenken over de te kiezen domeinnaam, advies geven over de mogelijkheden, rapporteren over beschikbare domeinnamen, etc.

Meer weten

Meer weten over de hosting die AdCon biedt in samenwerking met de hosting-partner? De kosten, de mogelijkheden? Vul dan onderstaand formulier in of bel met Arne de Vos op 015 – 3618061.

Geef een reactie