Categorieën
Artikelen

Webdesign bureau of hosting gestopt, wat nu?

Helaas is het momenteel, Mei 2009, veel aan de orde. Jouw webdesigner, webdesign bureau of hosting provider besluit er mee te stoppen. De redenen zijn uiteenlopend maar momenteel is de reden vaak een faillissement of gedwongen beëindiging van bedrijfsactiviteiten. Ja en wat dan? Nou ja, heel eenvoudig…. snel een andere leverancier zoeken!


Overstappen naar ander webdesign bedrijf


Het overstappen naar een ander webdesign bedrijf / webdesigner is op zich natuurlijk zeer eenvoudig. Misschien heeft jouw huidige leverancier al gesproken met diverse partners die bereid zijn de dienstverlening over te nemen. Kun je nog contact krijgen met de huidige provider, vraag dit dan even na. Of gewoon even Googlen en je ziet direct diverse webdesignbedrijven tussen de zoekresultaten. Maar welke kies je? Let op het volgende: • Wil je een webdesign bedrijf bij jou in de buurt of is dit minder relevant? zoek je een bedrijf in de buurt, zoek dan in google bijvoorbeeld naar: Webdesign Nootdorp (zo vind je AdCon bijvoorbeeld), of naar: webdesign almere, etc.
 • Maar ook belangrijk is de techniek van de huidige website. Is deze gemaakt met behulp van PHP bijvoorbeeld dan heb je een webdesigner of bedrijf nodig met kennis van deze scripting taal. Zoek dan bijvoorbeeld naar: webdesign den haag php. Maar de website kan ook gemaakt zijn in een .NET omgeving (microsoft), of hij is volledig in Flash gemaakt. De nieuwe leverancier dient hier dan wel de kennis voor in huis te hebben en dus is het belangrijk dit gelijk te vragen ook.
  Heb je geen idee wat je nodig hebt? Bel (015 – 361 80 61) of e-mail ons dan vrijblijvend en geef het huidige adres (URL) door van de website. Wij kunnen dan snel zien welke technieken gebruikt zijn.

Overstappen naar ander hosting bedrijf


Het overstappen naar een ander hosting bedrijf / andere hostingprovider is helaas wat lastiger. Hierbij heb je namelijk te maken met een domeinnaam of meerdere domeinnamen, een shared- of dedicated hostingserver, de fysieke opslag van de website bestanden, etc. Maar in principe kan een kundige webdesigner hier ook prima bij assisteren. AdCon werkt bijvoorbeeld met een aantal hostingbedrijven samen en wij zouden klanten dus kunnen adviseren over nieuwe hostingmogelijkheden. En daarna is het een kwestie van de volgende stappen te doorlopen: • opzetten nieuwe hosting lokatie, een nieuw hostingaccount opvragen en opzetten
 • alle bestanden van de huidige hosting lokatie overzetten naar de nieuwe lokatie, dit zijn dus de HTML-bestanden, de scripts (PHP, ASP, Javascript, Coldfusion, etc.), de afbeeldingen en videos en eventueel ook de inhoud van de gebruikte Database (MySQL, SQL-server, etc.).
 • eventueel verhuizen van de domeinnaam naar de nieuwe hostingprovider of de domeinnaam laten verwijzen naar het nieuwe IP-adres van de nieuwe hosting-provider
 • de website op de nieuwe lokatie goed testen want de techniek van de nieuwe provider kan zodanig anders zijn dat bepaalde onderdelen van de site aangepast moeten worden om goed te werken

Mogelijk gebruikt jouw website een CMS van de huidige leverancier. Het zal niet altijd mogelijk zijn om dit CMS over te zetten naar een nieuwe hosting. De programmatuur van het CMS kan beveiligd zijn waardoor het niet mogelijk is om deze applicatie te configureren voor de nieuwe hosting lokatie.


Klanten van ….


Ben je klant geweest van x-bedrijf dan ben je vermoedelijk op zoek naar een nieuwe leverancier / nieuwe hosting? Wat kunnen wij bieden: • een scherp uurtarief
 • wij werken voornamelijk met Linux / Unix hosting
 • AdCon is geen groot bedrijf, bellen is direct iemand spreken
 • AdCon levert de meeste websites inclusief CMS (Content Management Systeem)

Praten over de mogelijkheden? Bel mij, Arne de Vos, via 015 – 361 80 61.


 

Geef een reactie