Categorie├źn
Artikelen

Webdesign kapeljosie

Er is momenteel (januari 2009) een SEO Contest gestart met de naam Webdesign Kapeljosie. Natuurlijk is dit gewoon een verzonnen naam en is de kans ook erg klein dat deze bedrijfsnaam ook echt gebruikt zal gaan worden. Bij de SEO Wedstrijd is het de bedoeling dat een website goed gevonden zal gaan worden op de tekst Webdesign Kapeljosie.

Zoekmachine optimalisatie

Waarvoor is een dergelijke contest / wedstrijd? Natuurlijk in de eerste plaatst omdat zoekmachine optimalisatie (SEO = Search Engine Optimization) gewoon HOT is. Wie dit “truckje” goed kan die is vandaag de dag veel geld waard. Maar natuurlijk is zoiets ook gewoon leuk om te doen. Het is een zeer moderne versie van een hardloop wedstrijdje. Wie staat het snelst bovenaan bij Google?

Maar let op, het bedrijf dat deze wedstrijd heeft bedacht past hiermee heel lucratief ook SEO / Optimalisatie uit voor haar eigen websites! Ja en dat is best slim natuurlijk. Want bij de Webdesign Kapeljosie wedstrijd moeten alle deelnemers ook verplicht een aantal verwijzingen plaatsen naar andere sites die de organisatie voorschrijft (en die ga ik nu niet noemen om zelf niet ook nog eens dit bedrijf een handje te helpen).

Bedrog? Nee hoor. De winnaars krijgen netjes een beloning, een prijs uit de prijzenpot.

1e plaats: 900 euro
2e plaats: 400 euro
3e plaats: 200 euro

Totaal dus 1.500,- euro. Maar de organisator weet natuurlijk ook wel dat voor goede Optimization je dit bedrag minimaal al kwijt bent voor een paar trefwoorden / zoektermen.

DUS: Wie helpt mij mee ook een dergelijke wedstrijd uit te schrijven?

Geef een reactie