Categorieën
Artikelen

Gratis software voor verkleinen foto’s

image resizer - verklein foto

Veel van onze klanten hebben de behoefte om foto’s vanuit hun digitale camera op het internet te plaatsen. De foto direct vanuit de camera op het internet plaatsen is echter niet raadzaam. De foto is dan onnodig groot qua formaat/afmeting en qua bestandsgrootte (soms zelfs 8 MB = Megabyte).

Wat is een ideaal internet formaat?

Een ideaal internet formaat voor een foto is tussen 400 en 600 pixels breed. De hoogte is eigenlijk verder vrij vanwege het verticaal kunnen scrollen op een pagina. Daarnaast kan de resolutie van de foto worden teruggebracht naar 72 DPI (dots per inch) omdat beeldschermen een hogere resolutie niet kunnen tonen. Na deze verkleinende maatregelen kan een foto de bestandsgrootte tussen 35 en 90 Kilobyte hebben gekregen…… dat download een stuk sneller dan 4 of 8 MB.

Welke software

Voor het bewerken van foto’s zijn heel veel software programma’s beschikbaar. Vaak verschillen de oplossingen in de mogelijkheden die zij bieden. Photoshop is bijvoorbeeld een bekende en zeer uitgebreide oplossing voor grafische toepassingen. Maar Photoshop is “overkill” (te veel van het goede) voor slechts het verkleinen van foto’s.

VSO Software – Image resizer

VSO Software biedt een gratis oplossing voor het bewerken van foto’s. Met dit programma kun je een hele serie foto’s in één keer verkleinen. Ook kun je de foto’s voorzien van een watermerk zodat je ongewenst gebruik door externen minder aantrekkelijk kunt maken.

Download VSO Image resizer gratis

Google Picasa

Ook Google Picasa kan worden gebruikt voor het beheren / bewerken van foto’s. En ook Google Picasa is gratis!

Download Google Picasa gratis

PIXresizer

De Freeware oplossing PIXresizer 2.0.3 is ook zeer geschikt voor het verwerken van grote foto’s en deze geschikt maken voor een website of voor het verzenden per e-mail. Ook zijn eenvoudige bewerkingen op foto’s mogelijk met dit programma. Het is ook een lekker klein programma qua bestandsgrootte.

Download PixResizer

Geef een reactie